Als je onderdeel bent van de indo gemeenschap kun je er bijna niet omheen: de Tong Tong Fair is last minute afgelast. Uiteraard enorm triest. Zoveel mensen hebben er naar uitgekeken.

De financiële gevolgen voor de zowel Nederlandse en Indonesische standhouders, die vaak al veel standkosten, inkopen en andere investeringen hebben gedaan, is enorm. Ook de onzekerheid of en zo ja wanneer ze hun geld terug krijgen, geeft enorm veel stress. Velen van hen kennen wij goed en met sommigen werken we intensief samen voor oa @Indofoodtours en @RAKUSMagazine . Machteloos kunnen we alleen maar hopen op een goede afloop voor hen allen en in de tussentijd heel veel sterkte.

Na de eerste berichtgevingen die vooral gingen over hoe jammer is het dat een icoon als de Tong Tong Fair er dit jaar niet is en de vraag of het nog terugkomt, komen nu ook de verhalen van de standhouders in het nieuws.

Ik hoorde vanochtend het verhaal van @waroengpadanglapek , die al jarenlang trouw een stand heeft in de eetwijk. In korte tijd moest alles opgetuigd worden, standgeld is al betaald, inkopen zijn gedaan, vliegtickets zijn besteld en dan gaat het alsnog niet door. Heel veel sterkte Lapek, Theodora en team.

En met hen zijn er nog velen anderen van onze lieve collega’s en vrienden.

Op mijn telefoon vond ik de onbezorgde foto’s van vorig jaar in het kooktheater. Nu is er even heel weinig te lachen. Nogmaals heel veel sterkte aan de betrokkenen.

Tong Tong Fair - kookworkshop moderator
Helena Smit - team Indofoodtours

Helena Smit
Eigenaar, tourguide, host