230524_TTFa_header_website_1000x460px_RGB_EN

De Tong Tong Fair is een jaarlijks terugkerend evenement dat de bruisende cultuur van Nederlands-Indië viert. Dit  festival vindt plaats in Den Haag en biedt bezoekers een unieke gelegenheid om te genieten van een smeltkroes van Indische cultuur, heerlijke gerechten, levendige muziek en een schat aan tradities. In dit blog nemen we je mee op een reis door de geschiedenis van de Tong Tong Fair, ontdekken we wat je er kunt doen en waarom het een onvergetelijk dagje uit is.

Geschiedenis van de Tong Tong Fair

De Tong Tong Fair vindt zijn oorsprong in 1959, toen het begon als een kleine ‘Pasar Malam’ in Den Haag. Deze markt werd opgezet om de Indische cultuur en tradities levend te houden voor degenen die uit voormalig Nederlands-Indië kwamen. In de loop der jaren groeide de markt uit tot een grootschalig festival, dat nu bekend staat als de Tong Tong Fair. Het festival is een eerbetoon aan de Indische diaspora en heeft zich ontwikkeld tot een plek waar mensen van verschillende achtergronden samenkomen om de rijke cultuur te vieren.

 

Wat te doen op de Tong Tong Fair

Op de Tong Tong Fair is er voor ieder wat wils:

Culinaire Ontdekkingstocht

Als Indofoodtours gaan we natuurlijk vooral aan op al het eten wat er op de Tong Tong Fair te vinden is. Een bezoek aan de Tong Tong Fair is niet compleet zonder te genieten van de heerlijke Indische en Indonesische gerechten die worden aangeboden. Van een lekker sateetje tot een goed gevuld bord nasi rames, de markt biedt een grote diversiteit aan gerechten, snacks en Indische drankjes.

Het meeste eten vind je in de Eetwijk. Nieuw in 2023 is dat deze eetwijk is ingericht als foodcourt. Hoe Aziatisch wil je het hebben?

Ook vind je op de Tong Tong Fair het Kooktheater, waar diverse bekende chefs en foodies kun kookkunsten tentoonstellen. Ook kun je Francisca, Siu en Helena hier vinden in het presentatieteam. Klik hier voor het programma van het Kooktheater.

Tong Tong Fair martabak

Culturele workshops

De Tong Tong Fair biedt een verscheidenheid aan workshops waar je kunt deelnemen aan traditionele dansen, muziekoptredens en handwerkactiviteiten. Leer bijvoorbeeld de kunst van batikken of de fijne kneepjes van de angklung, een traditioneel Indonesisch muziekinstrument.

 

Markt – Grand Pasar

De markt is bezaaid met kleurrijke kraampjes waar je kunt winkelen voor unieke ambachten, sieraden, kleding en nog veel meer. Dit is de perfecte gelegenheid om souvenirs te kopen en jezelf onder te dompelen in de diversiteit van Indische kunst en ambacht.

Een van de leukste onderdelen van de Grand Pasar is het Indonesia Paviljoen. Tientallen Indonesische standhouders komen speciaal voor de Tong Tong Fair naar Nederland om hun waar te verkopen. De kraampjes liggen overvol met producten (met name etenswaren) die je niet snel op andere plekken in Nederland kunt aanschaffen. Vergeet ook niet te tawarren (=afdingen), om de beleving compleet te maken.

 

Muzikaal entertainment

Muziek is een integraal onderdeel van de Tong Tong Fair. Geniet van live-optredens variërend van traditionele gamelanmuziek tot hedendaagse bands die moderne twists geven aan traditionele deuntjes. Het is in ieder geval een mooi moment om los te gaan op de poco-poco (=Indische countrydans). Geen nood als je de danspasjes niet kent, die leer je snel genoeg.

Tong Tong Fair cultuur

Waarom de Tong Tong Fair een geweldig dagje uit is

Nog nooit naar de Tong Tong Fair geweest? Echt een keer doen hoor! Waarom? Hierom:

 

Culturele verrijking

De Tong Tong Fair biedt een unieke kans om kennis te maken met de Indische cultuur, tradities en geschiedenis. Het is een kans om te leren en te begrijpen hoe deze rijke cultuur zich heeft verspreid en zo populair is in Nederland.

 

Familievriendelijk

Het evenement is geschikt voor alle leeftijden en biedt activiteiten en entertainment voor het hele gezin. Van jong tot oud, voor iedereen is er wel iets leuks te beleven.

 

Sociale samenkomst

De Tong Tong Fair brengt mensen samen, ongeacht hun achtergrond. Het is een plek waar je met familie en vrienden kunt afspreken, nieuwe vrienden kunt maken, ervaringen kunt delen en kunt genieten van gezelligheid.

 

Wanneer?

De Tong Tong Fair 2023 wordt gehouden van 31 augustus t/m 9 september 2023 op het Malieveld in Den Haag.

Meer info en de volledige programmering vind je op: https://tongtongfair.nl/

Tong Tong Fair durian