Ga mee met de Indofoodtour

Tijdens de Indofoodtour eten we ons een weg door Den Haag. Want waarom zou je alleen maar naar één restaurant gaan als je er op een dag meerdere kunt bezoeken? Als eerste en enige echte Indofoodtour van Nederland leer je niet alleen over de Indische en Indonesische keuken, maar bezoeken we ook een aantal bijzondere historische en culturele punten die maken dat Den Haag dé Indofood hoofdstad van Nederland is. Er zijn tours te voet en met de fiets.

“Voor de derde keer mee geweest. Zo gezellig en leuk, altijd lekker eten. Iedere toko/warung etc doet zo z’n best. Ontspannen en gezellig genieten!”

Stanly Rutten

Wat krijg je?

 • 4 culinaire stops in Den Haag met verschillende zoete en hartige specialiteiten uit de (Chinees-)Indische/Indonesische/Molukse keuken;
 • Typisch Indonesisch drankje voor onderweg;
 • Toetje naar keuze;
 • Achtergrondverhalen en informatie over de gerechten;
 • Kennismaking met de diverse ondernemers achter de eetgelegenheden;
 • Wetenswaardigheden over Indisch/Indonesisch Den Haag;
 • Een heleboel gezelligheid!

6 uur

4 stops

NL

Waar moet je zelf voor zorgen?

 • Een goed humeur;
 • Een gezonde eetlust;
 • Niet-knellende kleding (vooral rond de buikregionen), eventueel regenkleding en makkelijk schoeisel;
 • Openstaan voor smaken en gerechten die misschien niet standaard zijn voor jou.

Zo nodig:

 • Een fles water voor onderweg;
 • Een bakje of – ga helemaal in stijl met je eigen rantang – om eventuele leftovers mee te nemen;
 • Een tas voor extra boodschappen.

Wij vonden de Indofoodtour heel geslaagd! Het eten was echt waanzinnig goed, de restaurants verschillend en uniek en de sfeer was top! Helena weet ontzettend veel en vertelt het op een leuke manier. Heel leuk om beter kennis te maken met de Indische / Indonesische eetcultuur in Nederland! Aanrader dus.

Debbie Bodewes

snacks Indofoodtour
Privetour-Indofoodfoodtour

Indofoodtour te voet

Tijdens deze Indofoodtour eten we ons een weg door het centrum (en afhankelijk van de route iets daarbuiten) van Den Haag.

N

route ca. 6 km

Indofoodtour-fiets

Indofoodtour met de fiets

Op de fiets door Den Haag om de calorieën nog een klein beetje te compenseren. We gaan ook naar plekken buiten het centrum. Fiets is niet inbegrepen.

N

route ca. 20 km

N

Fiets niet inbegrepen

Een OV fiets is de voordeligste optie om een fiets te huren. Meer informatie over OV-fietsen https://www.ns.nl/deur-tot-deur/ov-fiets/

Door het eten vond ik ingang naar het verleden. Wat een bijzondere levensverhalen vertelden jullie, de ondernemers en de deelnemers. Ik heb genoten en het is een absolute aanrader voor jong en oud.

Betty van Enst

Ayam penyet - Indofoodtours
Soto Betawi - Indofoodtours
Sate - Indofoodtours

Vraag & antwoord

Wat gaan we eten tijdens de Indofoodtour?

Indofood! En dat is het enige wat we erover kunnen zeggen. Want wat we precies gaan eten, dat is een verrassing. Niet voor ons foodtourbegeleiders natuurlijk, wel voor jou als deelnemer.

Hoe kan ik betalen?

Nadat je de datum hebt geselecteerd, dien je direct te betalen. Dan is je deelname gegarandeerd. Je betaling verloopt via onze boekingssysteem FareHarbor. Hier kun je kiezen uit onder andere Ideal (Nederland) of Bancontact (België).

Tot wanneer kan ik mezelf opgeven?

Je kunt je tot 5 dagen voor de datum van de tour opgeven zolang het maximale aantal deelnemers (13) nog niet bereikt is.

Wat jammer, ik kan niet op de aangegeven datum/data. Wordt de Indofoodtour ook op andere data gehouden?

Zolang er animo is, blijven wij de Indofoodtour organiseren! Wil je de Indofoodtour voor je eigen groep organiseren (minimaal 6 deelnemers, maximaal 13, neem dan contact op via info@indofoodtours.nl )

Ik ben Indo en redelijk thuis in de wereld van Indofood. Is deze foodtour wel geschikt voor mij?

Dat ligt eraan wat je eruit wilt halen. Als je gewoon een hele middag lang lekker Indofood wilt snoepen en tussendoor ook nog wat leuke wetenswaardigheden wilt horen, dan is deze Indofoodtour zeker ook voor jou. Naast een aantal bekendere Indofood gerechten, proeven we ook van wat minder standaard gerechten en lekkernijen. Ook is er aandacht voor een stukje geschiedenis en culturele zaken. Inmiddels zijn er al meerdere mede-indo’s meegeweest tijdens de tour en die vonden het geen belemmering 😉

Ik heb allergieën, kan ik meedoen?

Aangezien we specifieke gerechten gaan eten en hier niet vanaf zullen wijken, raden wij je af met deze foodtour mee te doen wanneer je een bepaalde voedselallergie hebt. Eventuele kruisreacties kunnen wij ook niet uitsluiten.

Ik ben zwanger, kan ik meedoen?

Heb jij even geluk! Het eten tijdens deze Indofoodtour is geschikt voor zwangeren. Geen rauwe ingrediënten die niet rauw mogen zijn of voedingsmiddelen die worden afgeraden bij zwangerschap. Dus je kunt gewoon gezellig meedoen.

Let er wel op dat je soms een flink stuk moet fietsen. Dus fysiek nog wel in staat moet zijn om de groep op een veilige manier bij te houden.

Ik eet vegetarisch, kan ik meedoen?

Er zullen een aantal vegetarische gerechten tussen zitten, maar lang niet allemaal. Aangezien we specifieke gerechten gaan eten en hier niet vanaf zullen wijken, zou dat betekenen dat je niet met alles mee kunt eten. De keuze is aan jou .

Ik eet vegan, kan ik meedoen?

Deze foodtour is niet vegan en daarmee kan in deze Indofoodtour helaas ook geen rekening worden gehouden.

Ik eet halal, kan ik meedoen?

Een groot deel van de locaties die wij bezoeken serveren halal eten, maar niet allemaal. Hier houden wij ook niet speciaal rekening mee. Elke tour is anders en er worden regelmatig tours gehouden met alleen maar halal eten op het menu. Wil je weten of je meekunt, neem dan vooraf contact op via info@indofoodtours.nl

Ik heb nog wat vragen of ik wil graag een privétour boeken (minimaal 6, maximaal 13 personen)!

Een privétour is mogelijk met minimaal 6, maximaal 13 personen. De datum in overleg mogelijk op vrijdag of zaterdag op een middag of een middag/avond. Voor meer informatie kun je contact opnemen via info@indofoodtours.nl 

Ik vond het hartstikke leuk. Ook om andere Indo’s weer te ontmoeten en hun achtergrond verhalen te horen en wat hun interesseerde om deel te nemen. Ik hoop binnenkort weer aan te kunnen sluiten in leuk gezelschap. 

Anoniem

serving diner Indofoodtour
Es campur Indofoodtour
Toko eigenaar Indofoodtours

De Indo Food Tour is ontzettend leuk georganiseerd. Met de fiets verken je de stad Den Haag en bezoek je elke eetplek. Het eten is goed geselecteerd en uiteraard heerlijk. Leuk wat meer te horen over de gerechten en de eetplek zelf. De organisatoren zijn enthousiast en vertellen leuk over elke plek. Ze zorgen ook voor een relaxte sfeer in de groep, zodat het makkelijk is te interacteren met anderen. Ik kan de tour zeker aanbevelen indien je van eten en gezelligheid houdt.

Anoniem

“Zoals je uit onze Facebook-post en Insta-stories kunt opmaken, hebben we genoten van de fietstocht, het lekkere eten, de super goede sfeer, de begeleiding, de gezellige mensen met hun persoonlijke verhalen en het perfecte fietsweer. Alles is heel soepeltjes gegaan, heel ontspannen. Achteraf ben ik heel blij dat Henk en ik de fietstour hebben gedaan, want zo zagen we meer van Den Haag en gingen we ook veel verder de stad in dan als we te voet waren gegaan!”

Henk en Meta

Over Indofoodtours

Eet jezelf een weg door Indisch en Indonesisch Den Haag. Er zijn tours te voet en op de fiets.

(c) 2016-2023, Eating Habits

onderdeel van

Eating Habits turquoise klein